Muffins als vissen versieren

  (10)

  De verjaardag van mijn dochter stond in het teken van zwemmen en natuurlijk moesten daar ook muffins in de vorm van vissen bij! Je kunt iedere cupcake of muffin op deze manier versieren.

  babsi_s

  5 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 12 

  • 12 muffins of cupcakes (zie voetnoot)
  • 1 portie glazuur met vanillesmaak (zie voetnoot)
  • chocoladesnoepjes zoals smarties of M&M's (in verschillende kleuren, zeker rood en zwart voor de ogen en de mond en vervolgens verschillende kleuren voor de schubben)

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

  1. Bak de muffins of cupcakes en laat ze volledig afkoelen (voor recept zie voetnoot).
  2. Bereid het glazuur en smeer de bovenkant van de cupcakes of muffins in met het glazuur. Het is het beste als je eerst een dun laagje glazuur aanbrengt, ze dan 30 minuten in de koelkast zet en daarna nog een laag glazuur aanbrengt. Door de tweede laag wordt alles mooier egaal wit.
  3. Plak 2 rode of roze chocoladesnoepjes aan één zijkant als mond en maak een oog met een zwart snoepje. Aan de andere zijkant van de vis breng je een extra klodder glazuur aan, zodat de cupcake een staartvin krijgt.
  4. Versier de cupcake nu met rijen chocoladesnoepjes, wissel de kleuren van de rijen af. Steek daarna 3 snoepjes overdwars in de staartvin om het af te maken.

  Receptencollecties voor muffins, cupcakes en glazuur

  Hier vind je recepten voor muffins, cupcakes en glazuur.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (10)

  Beoordelingen in het Nederlands (1)

  Marjel
  van
  0

  Het was een feest om deze cupcakes samen met mijn nichtjes van 3 en 6 te maken. Zelfs oma deed mee en als we even niet keken, at ze stiekem de smarties van de cupcakes af! We hebben gewone vanille cupcakes gemaakt (http://allrecipes.nl/recept/13587/gewone-cakejes.aspx) en dit glazuur (http://allrecipes.nl/recept/13588/boterroomglazuur-voor-cupcakes.aspx)  -  01 dec 2014