Spinazie

    Spinazie

    Voeg toe aan favorieten!
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ik vind spinazie erg goed passen bij bietjes, maar sommige kinderen gruwelen van ‘groen.’

    Marco California, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 1 kg spinazie
    • 1/2 liter kokend water
    • een klontje boter
    • vers geraspte nootmuskaat
    • (eventueel) 2-3 eetlepels zemelen of paneermeel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Was de spinazie in een grote bak, bijvoorbeeld een afwasteil, verwijder eventuele zaadjes.
    2. Doe de spinazie in een grote pan, breng 1/2 liter water aan de kook in een fluitketel, giet het over de spinazie en zet die 12 minuten met deksel op hoog vuur.
    3. Roer af en toe in de spinazie. Als de pan niet groot genoeg is voor alle spinazie, voeg die dan later toe, de kokende spinazie slinkt snel.
    4. Giet de spinazie af en laat het even in een vergiet uitlekken.
    5. Snijd op een snijplank de spinazie wat kleiner en doe het in een kom.
    6. Meng er eventueel wat zemelen of paneermeel door om het vocht te binden, en een klontje boter en wat nootmuskaat.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren