Spinaziewrap met bonen en tomaat

    Spinaziewrap met bonen en tomaat

    31keer bewaard
    35min


    83 personen hebben dit gemaakt

    Tomaat, spinazie en kidneybonen gewikkeld in een warme tortilla en geserveerd met salsasaus, zure room en avocado.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 ui, in stukjes
    • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 2 eetlepels chilipoeder, of naar smaak
    • 1 theelepel komijnpoeder
    • 800 gr verse tomaat, in stukjes
    • 1 blik (400 gr) kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld
    • zout naar smaak
    • 275 gr gehakte diepvriesspinazie, ontdooid en uitgelekt
    • 4 bloemtortilla's
    • 1 rijpe avocado, geschild, pit verwijderd en in plakjes
    • 4 eetlepels zure room
    • 4 eetlepels salsa

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. In een grote koekenpan op een matig hoog vuur de olie verhitten en daarin ui en knoflook 5 minuten sauteren. Chilipoeder en komijn erdoor roeren en 1 minuut verder bakken. Tomaat, kidneybonen en zout erdoor roeren, aan de kook brengen, het vuur laag zetten en 20 minuten laten sudderen.
    2. Spinazie erdoor roeren en nogmaals 5 minuten laten sudderen. 1/4 van de bonenmix in het midden van een warme tortilla scheppen, dichtrollen en garneren met avocado, zure room en salsa. Procedure herhalen met de resterende bonenmix en tortilla's en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    1

    2 eetlepels chilipepoeder is echt heel veel, ik denk dat het theelepels moeten zijn? Maar erg lekker vegetarisch recept! - 13 jul 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren