Perfecte pompoenpuree

    Perfecte pompoenpuree

    4keer bewaard
    55min


    22 personen hebben dit gemaakt

    Pompoenpuree is een geweldige manier om pompoenen te gebruiken als ze in het seizoen zijn. Wist je dat je pompoenpuree kunt gebruiken als vervanging van boter of olie in cakes, muffins, soepen of stoofschotels? Het is eenvoudig om klaar te maken en veel gezonder dan pompoen uit blik. Bekijk ook de video van dit recept.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 600 gr (ongeveer)

    • 1 pompoen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C / gasovenstand 6.
    2. Breek de steel van de pompoen af en snijd de pompoen doormidden. Schraap alle draden en pitten eruit (rooster de pitten voor een gezonde snack).
    3. Leg de pompoen op een bakplaat met de gesneden kant naar boven (vruchtvlees wijst naar boven).
    4. Zet het in de oven en bak gedurende 1 uur, of tot het vruchtvlees zacht is als je er met een vork in prikt. Haal uit de oven en laat afkoelen.
    5. Schraap met behulp van een lepel al het vruchtvlees eruit. Voeg de pompoen toe aan de kom van een blender of keukenmachine en pureer tot een glad mengsel.
    6. Gebruik het gelijk of bewaar het in diepvrieszakken of afsluitbare bakjes in de koelkast of vriezer totdat je het nodig hebt. In de vriezer blijft het 6-8 maanden houdbaar.

    Video

    Pompoenpuree
    Pompoenpuree

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    1

    Gemakkelijk, lekker en je moet niet de hele tijd in je potten roeren. - 22 nov 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren