Sneeuwster

    Sneeuwster

    6keer bewaard
    3uur20min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke taart met cake en advocaat!! Een ontzettend lekker recept van mijn zus, die hem erg vaak maakt met verjaardagen. Hij is altijd erg snel op! (Dit recept is voor 6 personen)

    Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 taart

    • Voor het deeg
    • 80 gram boter
    • 75 gram bloem
    • 25 gram maizena
    • 1 gram zout
    • 4 eieren
    • 80 gram suiker
    • Voor het vulsel
    • 3 dl stijfgeklopte slagroom
    • 2 dl advocaat

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 2uur in de koelkast  ›  Klaar in:3uur20min 

    1. Een springvorm van 22 cm doorsnede met boter bestrijken en bestuiven met gezeefde bloem. Verwarm de oven voor op 190°C.
    2. Maak van de boter, bloem, maizena, zout, eieren en de suiker en lekker luchtig deeg.
    3. Doe het deeg als je het klaar hebt meteen over in de springvorm en zorg dat de hele springvorm bedekt is.
    4. Doe het deeg ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven. De taart in de oven laten rijzen en bruin en gaar laten worden (De taart is klaar als hij veerkrachtig aanvoelt).
    5. Nadat de taart gebakken en afgekoeld is, de taart halveren en insmeren met slagroom.
    6. Maak in de bovenkant van de taart 6 inkepingen (in de vorm van een ster) en doe daar slagroom en advocaat in (Eventueel kan de advocaat ook tussen de twee helften).
    7. Zet de taart in de koelkast totdat hij stijf geworden is.

    Tip

    Tip: strooi poedersuiker over de taart!!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren