Griesmeelpudding naar oma's recept

    (1)
    3 uur 10 minuten

    Dit is een echt ouderwets recept voor griesmeelpudding, makkelijk om te maken en erg lekker van smaak! Mijn oma maakte altijd zelf de saus (bessensap ingedikt met aardappelzetmeel), maar ik gebruik gewoon kant-en-klare bosvruchtensaus.

    Tom

    Overijssel, Nederland
    17 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 700 ml melk (liefst volle melk)
    • 125 ml slagroom
    • 80 gr suiker
    • 1 vanillestokje, opengesneden en merg eruit geschraapt
    • 100 gr griesmeel
    • bosvruchtensaus (bijv. Hero)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 5min  ›  Extra tijd: 3uur in de koelkast  ›  Klaar in:3uur10min 

    1. Meng de melk, slagroom, suiker en het merg uit het vanillestokje in een steelpan. Breng aan de kook. Zodra het kookt, haal je de pan van het vuur en strooi je de griesmeel erdoor, onder voortdurend roeren met een garde. Zet weer terug op het vuur en laat 5 minuten zachtjes koken tot de pap dikker wordt.
    2. Spoel een puddingvorm van ongeveer 1 liter om met koud water. Vul de vorm met de griesmeelpap en bedek direct met plastic huishoudfolie. Laat een half uur afkoelen.
    3. Zet de puddingvorm nu minstens 3 uur in de koelkast om helemaal stevig te worden.
    4. Als je klaar bent om te serveren, stort je de pudding op een groot bord en schenk je de bosvruchtensaus hier overheen.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    DennisHoutman
    0

    prima recept, ik heb alleen 2 kleine aanpassingen gemaakt. wegens grotere hoeveelheid aan slagroom, heb ik dit "teveel" verminderd in de volle melk. daarnaast heb ik het suiker verminderd met 25 gram, en 1 zakje vanille suiker daarbij toegevoegd. hiermee gebruik je minder suiker, terwijl de smaak wel goed blijft. hierin kun je zelf natuurlijk nog experimenteren  -  26 apr 2017

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 4 collecties