Larb Gai

    Larb Gai

    4keer bewaard
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Larb Gai is een van mijn favoriete Thaise gerechten. Het wordt met kipgehakt, verse kruiden zoals munt, basilicum en koriander, en een frisse dressing van limoen en vissaus gemaakt. Eet dit gezonde gerecht met blaadjes sla of witte kool.

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 2 eetlepels olie
    • 500 gr kipgehakt
    • zout en peper, naar smaak
    • 1 sjalot, fijngesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1/4 witte kool, fijngesneden
    • 3 lente-uitjes, in stukjes gesneden
    • 3 takjes munt, alleen de blaadjes en fijngesneden
    • 3 takjes Thaise basilicum, alleen de blaadjes en fijngehakt
    • 2 eetlepels geroosterd rijstpoeder (zie voetnoot voor recept)
    • 1 theelepel gemalen gedroogde rode chilipepers, of meer naar smaak
    • 4-5 eetlepels limoensap (ong 2 - 3 limoenen)
    • 2-3 eetlepels vissaus
    • 4 takjes verse koriander, om mee te garneren
    • hele bladeren witte kool of sla, om het kipgehakt in op te rollen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verhit olie in een wok en bak hierin de sjalot zacht en glazig. Voeg het kipgehakt samen met de gemalen rode chilipeper, rijstpoeder, een beetje zout en peper en de knoflook toe. Bak al roerende tot de kip bijna gaar is. Voeg de stukjes lente-ui en fijngesneden witte kool toe. Bak een paar minuten mee en voeg de fijngesneden verse munt en basilicum toe. Bak totdat de kip gaar is.
    2. Maak een dressing van de vissaus en limoensap en voeg het toe aan het gerecht. Zet het vuur uit en serveer het kipgehakt samen met verse koriander, blaadjes sla of witte kool.

    Recept voor geroosterd rijstpoeder

    Het is erg makkelijk zelf rijstpoeder te maken, al kun je dit vaak ook in een Aziatische supermarkt vinden. Neem 5 eetlepels ongekookte witte rijstkorrels en bak dit al roerende in een droge wok of pan (zonder olie of boter) tot de rijst goudbruin kleurt. Dit duurt ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Laat de rijst even afkoelen en maal het dan fijn in een keukenmachine of met een vijzel en stamper. Heb je extra over? Bewaar de overgebleven rijstpoeder in een afgesloten potje.

    Serveertip

    Rol het kipgehakt op in de blaadjes sla of eet het apart van elkaar. Je kunt ook rijst bij dit gerecht serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren