Chocolademousse met sinaasappelsaus

    Chocolademousse met sinaasappelsaus

    6keer bewaard
    2uur40min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een feestelijk dessert van zelfgemaakte chocolademousse van pure chocolade met gemarineerde sinaasappel. Zeer geschikt voor tijdens de kerstdagen.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 gram pure chocola
    • 1 eidooier
    • 2 eiwitten
    • 20 gram poedersuiker
    • 400 ml slagroom
    • 50 gram suiker
    • 2 eetlepels bloem
    • sap van 4 perssinaasappels
    • 100 ml Cointreau
    • 2 (bloed)sinaasappels, in partjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 2uur in de koelkast  ›  Klaar in:2uur40min 

    1. Smelt voor de mousse de chocola met boter au bain marie. Laat wat afkoelen. Klop de eidooier los en spatel die voorzichtig door de chocola. Klop de eiwitten met de suiker stijf en vervolgens de slagroom. Spatel eerst het eiwit door de chocolademassa en vervolgens de room. Laat 2 uur opstijven in de koelkast.
    2. Smelt de suiker in een zware pan goudbruin en blus af met het sinaasappelsap. Roer de bloem erdoor. Voeg dan de likeur toe en kook tot een saus. Laat afkoelen en schenk deze over de sinaasappelparten om te marineren.
    3. Maak quenelles van de mousse en serveer met de partjes sinaasappel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren