Witte en bruine chocolademousse met bloedsinaasappel

    Witte en bruine chocolademousse met bloedsinaasappel

    3keer bewaard
    3uur40min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Een witte en pure chocolademousse geserveerd met een sinaasappelsausje met verse stukjes bloedsinaasappel. Een ware traktatie voor tijdens de feestdagen, zoals met Kerst.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor de bruine mousse
    • 20 gram boter
    • 200 gram pure chocola
    • 2 eidooiers
    • 3 eiwitten
    • 20 gram poedersuiker
    • 400 ml slagroom
    • 2 eetlepels cognac
    • Voor de witte mousse
    • 20 gram boter
    • 300 gram witte chocola
    • 2 eidooier
    • 3 eiwitten
    • 20 gram poedersuiker
    • 400 ml slagroom
    • 2 eetlepels Grand Marnier
    • Voor de saus
    • sap van 4 persinaasappels
    • 50 gram suiker
    • 100 ml water
    • 2 bloedsinaasappels

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 3uur in de koelkast  ›  Klaar in:3uur40min 

    1. Smelt voor beide mousses de chocola met boter au bain marie (in aparte kommen). Laat wat afkoelen en roer de eidooiers erdoor. Klop de eiwitten met de suiker stijf en vervolgens de slagroom. Spatel eerst het eiwit door de chocolademassa en vervolgens de room en cognac c.q. Grand Marnier. Laat 3 uur opstijven in de koelkast.
    2. Breng suiker en water aan de kook en laat de suiker helemaal oplossen. Kook dit stroopje nog wat in en laat afkoelen. Voeg dan het sinaasappelsap toe. Snij de bloedsinaasappel uit in parten. Maak van de mousses quenelles en serveer in een diep bord met de saus en sinaasappelparten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren