Witte en zwarte ravioli

    Witte en zwarte ravioli

    1keer bewaard
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een recept om zowel witte als zwarte pasta te maken. In dit recept draai je er ravioli van met behulp van een pastamachine.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 220 gram harde bloem
    • 2 eieren
    • snufje zout
    • inktvisinkt
    • 1 losgeklopt ei, voor het dichtplakken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Maak van de helft van de bloem samen met een ei en zout in de keukenmachine het witte pastadeeg. Maak dan van de andere helft met toevoeging van de inkt het zwarte pastadeeg. Zet het deeg minimaal 30 minuten ingepakt in plasticfolie in de koelkast.
    2. Haal het deeg na een half uur uit de koelkast en verwijder de plasticfolie. Je gaat het deeg nu in een pastamachine in lange rechthoeken draaien. Zet de pastamachine in het begin op de ruimste stand. Vouw het deeg meerdere malen dubbel totdat er een soepel plak deeg ontstaat. Daarna zet je de pastamachine op een kleinere stand tot je de dunste stand hebt gebruikt. Je wilt de ravioli namelijk heel dun krijgen (tenzij je van dikkere ravioli houdt). Bestrooi het deeg met wat bloem als het klaar is en vouw het een paar keer dubbel voordat je het inpakt in plasticfolie. Dit zorgt dat het deeg niet uitdroogt, want goede ravioli is niet te droog zodat het goed tegen elkaar plakt. Maak nu de gewenste vulling. Als de vulling klaar is, kun je uit de deegplakken gelijke ronde vormen steken en deze aan de rand met losgeklopt ei bestrijken. Daarna leg je op de helft van het totaal aantal rondjes in het midden een bergje vulling. Met de andere rondjes dek je ze af, zodanig dat alle lucht uit de ravioli is gedrukt en de randen goed dicht zijn. De ravioli’s vervolgens drie minuten koken.

    Tip

    Voor open ravioli: kook ze in 3 minuten gaar in een pan met licht gezouten water. Serveer de vulling op de ravioli.

    Ravioli recept

    Bekijk bijvoorbeeld dit recept voor ravioli met visvulling .

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren