Open ravioli met vis en asperges

    Open ravioli met vis en asperges

    2keer bewaard
    1uur15min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Hoofdgerecht van zwarte en witte ravioli met visvulling met bieslook, asperges en Noilly Pratsaus. De ravioli's worden open met de vulling erop geserveerd, maar ze kunnen ook dichtgeplakt worden met de vulling erin.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 gram stevige visfilet
    • paar sprieten bieslook, gehakt
    • 1 eiwit
    • 2 eetlepels crème fraîche
    • broodkruim
    • zout en peper
    • 220 gram harde bloem
    • 2 eieren
    • zout
    • inktvisinkt
    • bosje witte of groene asperges (zie voetnoot voor bereidingswijze)
    • 150 ml Noilly Prat vermouth
    • 150 ml visfond
    • 150 ml room
    • 1 laurierblad

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 30min in de koelkast  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Maak van de helft van de bloem samen met een ei en zout in de keukenmachine het witte pastadeeg. Maak dan van de andere helft met toevoeging van de inkt het zwarte pastadeeg (zie voetnoot voor meer instructie).
    2. Snij de visfilet in stukken en pureer deze met crème fraîche, eiwit, peper en zout en maak het stevig met broodkruim. Meng er dan de fijngesneden bieslook door. Laat minstens een half uur koelen.
    3. Indien je witte asperges wilt klaarmaken, kook de asperges 20 minuten voor het serveren beetgaar. Voor groene asperges is dit korter, deze zijn in 5 - 10 minuten beetgaar. Zie voetnoot voor de verschillende bereidingswijzen.
    4. Kook de Noilly Prat wat in in een steelpan, voeg de visfond en laurier toe en kook dit geheel eveneens wat in. Laat afkoelen en voeg de room toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur inkoken tot een wat dikkere saus. Verwijder het laurierblad. Maak de ravioli's met behulp van een pastamachine. Kook de ravioli’s in circa vier minuten in ruim kokend water.
    5. Serveer de ravioli's met de visvulling, asperges en saus.

    Recept om witte en zwarte ravioli te maken

    Klik hier voor een uitgebreidere uitleg om witte en zwarte ravioli te maken.

    Witte asperges koken

    Harde uiteinden verwijderen. De witte asperges schillen en met boter in ruim water met zout aan de kook brengen. 2 minuten zachtjes laten koken, vuur uitzetten, en in het water 20 minuten na laten garen.

    Groene asperges koken

    Asperges niet schillen, maar alleen 2 cm van de onderkant afsnijden. Afhankelijk van de dikte in 5 tot 10 minuten beetgaar koken en laten schrikken in koud water. De asperges in een theedoek wikkelen en laten drogen en afkoelen.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren