Ravioli met vulling van zeewolf

    Ravioli met vulling van zeewolf

    1keer bewaard
    1uur20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Zwarte en witte ravioli met vulling van zeewolf met bieslook, roergebakken bietenblad en vongolesaus.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 gram zeewolffilet
    • paar sprieten bieslook, gehakt
    • 1 eiwit
    • 2 eetlepels crème fraîche
    • broodkruim
    • zout en peper
    • 250 gram harde bloem
    • 2 eieren
    • zout
    • inktvisinkt
    • 150 gram bietenblad of een kleine krop romasla, schoongemaakt
    • 1 kilo vongole, schoongemaakt
    • 100 ml Noilly Prat
    • 200 ml room

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 30min in de koelkast  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Maak van de helft van de bloem samen met een ei en zout in de keukenmachine het witte pastadeeg. Maak dan van de andere helft met toevoeging van de inkt het zwarte pastadeeg. Wikkel in plasticfolie en leg 30 minuten in de koelkast.
    2. Snij ondertussen de visfilet in stukken en pureer deze met crème fraîche, eiwit, peper en zout en maak het stevig met broodkruim. Meng er dan de fijngesneden bieslook door. Laat minstens een half uur koelen.
    3. Kook de vongole zonder toevoeging van water in drie minuten totdat ze open staan. Zeef het kookvocht voeg de Noilly Prat en de visfond toe en kook wat in. Laat even afkoelen en voeg de room toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur inkoken tot een wat dikkere saus. Breng deze eventueel op smaak met wat visbouillon.
    4. Maak de ravioli's met de visvulling en kook ze in vijf minuten afgedekt met keukenpapier gaar.
    5. Roerbak tenslotte het bietenblad en/of de sla. Serveer de ravioli’s met bietenblad, saus en de overgebleven vongole.

    Hoe maak je ravioli?

    Haal het deeg na een half uur uit de koelkast en verwijder de plasticfolie. Je gaat het deeg nu in een pastamachine in lange rechthoeken draaien. Zet de pastamachine in het begin op de ruimste stand. Vouw het deeg meerdere malen dubbel totdat er een soepel plak deeg ontstaat. Daarna zet je de pastamachine op een kleinere stand tot je de dunste stand hebt gebruikt. Je wilt de ravioli namelijk heel dun krijgen (tenzij je van dikkere ravioli houdt). Bestrooi het deeg met wat bloem als het klaar is en vouw het een paar keer dubbel voordat je het inpakt in plasticfolie. Dit zorgt dat het deeg niet uitdroogt, want goede ravioli is niet te droog zodat het goed tegen elkaar plakt. Maak nu de vulling. Als de vulling klaar is, kun je uit de deegplakken gelijke ronde vormen steken en deze aan een kant met losgeklopt ei bestrijken. Daarna leg je op de helft van het totaal aantal rondjes in het midden een bergje vulling. Met de andere rondjes dek je ze af, zodanig dat alle lucht uit de ravioli is gedrukt en de randen goed dicht zijn. De ravioli’s vervolgens drie minuten koken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren