Gevulde courgettebloem met saffraan

    Gevulde courgettebloem met saffraan

    1keer bewaard
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Courgettebloem gevuld met een romig vismengsel, geserveerd met wittewijnkervelsaus.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor de courgettebloemen
    • 4 courgettebloemen
    • 250 gram visfilet van stevige
    • witvis (tong, schar etc), in stukjes
    • 2 eiwitten
    • 2 eetlepels broodkruim
    • 2 eetlepels crème fraiche
    • scheut visfond
    • scheut Noilly Prat vermouth
    • scheutje ingekookte visbouillon
    • peper
    • Voor de saus
    • 200 ml witte wijn
    • 200 ml visbouillon
    • plukje geweekte saffraan
    • 200 ml slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. De courgettebloemen voorzichtig openvouwen en de stamper verwijderen.
    2. Doe de visfilet met het eiwit in de keukenmachine en pureer het. Voeg de overige ingrediënten toe en proef op smaak. Doe het mengsel in een spuitzak met brede spuitmond. Pak de bloem voorzichtig in een hand en vul hem met de andere. Vouw de bloemblaadjes om de vulling heen en verpak de bloem in plasticfolie. Ongeveer een kwartier stomen.
    3. Kook voor de saus de witte wijn tot eenderde in en voeg de bouillon toe. Kook dit geheel tot de helft in en doe er dan de geweekte saffraan en de slagroom bij. Kook op heel zacht vuur in tot een wat dikkere saus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren