Stoofpeertjes

    Stoofpeertjes

    3keer bewaard
    1uur50min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Kerst tijd ... Heerlijk bij ons vroeger werd er dan door mijn vader het eten gemaakt. Soep, rollade, zelfgemaakt slaatje met stoofpeer toe. Voor mij hoort de stoofpeer dus bij de Kerst. Hier dus mijn vaders recept voor stoofperen.

    Jolve Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kilo Gieser Wildeman stoofperen. Of als je meer wil neem je toch gewoon meer.
    • kaneelstokje
    • 2 eetlepels suiker
    • 1 eetlepel maizena
    • flink glas bessenjenever
    • water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur50min 

    1. Schil de peren, snij ze doormidden, verwijder het klokhuis en leg ze direct in koud water.
    2. Was de peren en zet ze bijna net onder water.
    3. Strooi suiker over de peren en de bessenjenever en doe het kaneelstokje erbij.
    4. Laat dit ongeveer een uur tot anderhalf uur zachtjes doorkoken.
    5. Als de peertjes gaar zijn, neem je nog een klein laagje bessenjenever waar je de maizena door roert tot een glad papje en giet dit bij de peertjes in de pan en roer dit goed door.
    6. De maizena bindt het kookvocht en de peertjes zijn klaar en heerlijk. De alcohol verdampt door de hitte. Eet smakelijk.

    Tip

    Je kunt het beste een houten lepel gebruiken. Als je een metalen lepel gebruikt kun je de peertjes kapot roeren. Erg lekker is warme peren met kaneelijs.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Jolve
    van
    0

    - Gewaardeerd op - 07 dec 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren