Watermeloencompote

    Watermeloencompote

    1keer bewaard
    2uur15min


    17 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijk ingemaakte frisse watermeloen en citroen om het hele jaar de smaak van de zomer bij de hand te hebben. Koken tot de jam de vereiste temperatuur heeft bereikt.

    Ingrediënten
    Porties: 40 

    • 1 (1 kg) watermeloen, zo mogelijk zonder pit
    • 600 gr suiker
    • 3 citroenen, afgespoeld, in schijfjes en pitjes verwijderd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur15min 

    1. De groene schil van de meloen snijden en het witte vruchtvlees in kleine blokjes. Laat het rode vruchtvlees zo intact mogelijk en verwijder het zaad.
    2. In een zware stoofpan stukken meloen, suiker en citroen op een middelhoog vuur aan de kook brengen en 2 uur onder af en toe roeren zachtjes laten sudderen. Het mengsel moet een temperatuur van 105°C bereiken om stevig te worden.
    3. Met een schuimspaan citroen verwijderen.
    4. In hete, steriele potten schenken en luchtdicht afsluiten. Controleer de deksels na een paar uur en zet eventueel niet-luchtdicht afgesloten potten in een waterbad. De jam na openen in de koelkast bewaren.

    Tip:

    Je kunt ook 200 gr geraspte ananas aan dit recept toevoegen, kook dan wel zo'n 15 min langer.

    Potten steriliseren

    Bekijk ons artikel mét video voor het steriliseren van potten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren