Maak rondjes uit je bladerdeeg ter grootte van de vormpjes en druk het bladerdeeg zachtjes in de vormpjes.
Bestrijk de vormpjes met het losgeklopte ei en plaats de vormpjes 20 minuten in de oven.
Maak ondertussen je banketbakkersroom. Zeef de bloem en klop dit samen met de eidooiers en een scheutje melk tot een gladde massa.
Verwarm de melk met de kristalsuiker en de vanillesuiker tot het kookt. Giet de warme melk al kloppende bij het andere mengsel (blijven kloppen anders krijg je klonters).
Breng dit al roerend aan de kook (5 min tot het ingedikt is). Laat dit afkoelen en roer af en toe zodat er geen velletjes op komen. Als het volledig afgekoeld is in de koelkast zetten.
Was de aardbeien en snij ze doormidden. Verwarm de aardbeienjam met 1 lepel water.
Doe de afgekoelde banketbakkersroom in de afgekoelde deegvormpjes. Plaats de aardbeien op de taart en bestrijk met de aardbeienjam. Plaats de taartjes in de koelkast.
Naar keuze kan er bovenop een toefje slagroom op gedaan worden.