Ontzettend lekker rozijnenbrood

    Ontzettend lekker rozijnenbrood

    4keer bewaard
    3uur5min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Ik heb dit recept al zo vaak overgeschreven, dat ik het nu online zet voor iedereen. Het is ontzettend lekker rozijnenbrood.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 rozijnenbrood

    • 700 gr tarwemeel
    • 60 gr sojameel
    • 110 gr rozijnen
    • 110 gr krenten
    • 200 gr gedroogde vijgen
    • 165 gr gemengde noten
    • 15 gr zeezout
    • 20 gr gist
    • 450 ml water (ongeveer)
    • 1/2 theelepel koekkruiden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Extra tijd: 1uur5min rijzen  ›  Klaar in:3uur5min 

    1. De rozijnen, krenten en vijgen wassen en daarna 20 minuten in een kom met water laten weken. Daarna afgieten en goed droogdeppen met keukenpapier.
    2. In een kommetje de gist oplossen in 250 ml water en in een ander kommetje het zout oplossen in 200 ml water.
    3. Meelsoorten en koekkruiden mengen, kuiltje erin maken in het midden en daarin het gist, zout + het water doen.
    4. Langzaam het water met het meel mengen. Steeds wat meel en water meenemen tot het deeg een mooie bal wordt.
    5. Kneed de deegbal op een met bloem bestoven werkvlak net zo lang tot het deeg niet meer aan je handen plakt (= een half uur).
    6. Ongeveer 45 minuten op kamertemperatuur laten rijzen onder een vochtige doek en op kamertemperatuur.
    7. Als het deeg gerezen is, nog even kneden en de noten en rozijnen er ook door mengen. Dit gaat niet zo makkelijk. De vijgen kun je het beste later als het deeg in het broodblik zit erin duwen.
    8. Het deeg in het broodblik doen en dan nog 20 minuten laten rijzen. Daarna 1 uur en een kwartier in de oven op gasovenstand 3 - 4 (180-190°C).
    9. Succes en smakelijk eten!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren