Antilliaanse pot

    Antilliaanse pot

    1keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Antilliaanse stoofpot met o.a. bonen, kapucijners, zilvervliesrijst, vele gezonde groenten en een variatie aan vlees. Een goede winterstoofschotel voor 4 tot 6 personen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 blik kapucijners
    • 1 klein blik chilibonen
    • 1 grote prei
    • 1 rode paprika
    • 1 gele paprika
    • 1 groene paprika
    • 1 zakje nasigroenten
    • 2 uien
    • 1 grote teen knoflook
    • 1/2 pak snelkokende zilvervliesrijst
    • 1 rookworst (van Unox of Hema)
    • 1 kipfilet, in stukjes
    • 1 dikke plak schouderham (ong. 150 gr)
    • peper en zout, naar smaak
    • kerriepoeder, naar smaak
    • paprikapoeder, naar smaak
    • ketjap manis, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Snij alles klein en was de kapucijners en chilibonen. Bak de groenten en het vlees apart in een beetje olie. De worst verwarm je in een pan met kokend water en snij je daarna in stukjes. Voeg de knoflook en kruiden bij de groenten en bak mee.
    2. Zet de rijst op en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
    3. Als alles gaar en gebakken is, doe je de groenten en het vlees in één grote pan, en voeg dan pas de kapucijners, chilibonen en rijst toe. Breng het gerecht nog eventueel verder op smaak met de kruiden. Warm alles samen nog goed door.

    Serveertip: frisse salade

    Snij tomaten in stukjes en een komkommer in dunne schijfjes. Voeg azijn, sladressing en wat kruiden naar smaak toe (zout, peper, dille, peterselie, een teentje knoflook...wat je in huis hebt). Samen doorroeren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren