Mexicaanse groentetaart

    Mexicaanse groentetaart

    5keer bewaard
    1uur5min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Eenvoudige Mexicaanse groentetaart voor 2 personen, gemaakt met bladerdeeg en gevuld met o.a. chorizo worst, kaas, groenten en een beetje pit van tabasco en cayennepeper.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 400 gr Mexicaanse groentemix (diepvries of vers)
    • 100 gr chorizo (Spaanse worst)
    • ongeveer 5 plakjes bladerdeeg
    • 2 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
    • 100 ml melk
    • 3 eieren
    • 2 eetlepels slaolie
    • 1 teen knoflook, fijngesneden
    • 3 druppels tabasco
    • 1/2 theelepel cayennepeper
    • peper en zout, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Bladerdeegplakjes ontdooien en een ingevette springvorm ermee bedekken. De groentemix laten ontdooien als deze uit de diepvries komt.
    3. De slaolie verhitten en hierin de groenten met de knoflook 10 minuten zachtjes bakken. De chorizo in reepjes aan de groenten toevoegen en even meebakken.
    4. De eieren loskloppen met de melk, kaas en de specerijen.
    5. De groenten en worst in de vorm scheppen en de eieren erbij schenken. Dek de bovenkant van de taart af met bladerdeeg en prik luchtgaten in het deeg.
    6. Zet de taart in de oven en bak de taart in ongeveer 40-45 minuten op 180°C goudbruin. Laat de taart 5-10 minuten in de vorm afkoelen voor het aansnijden.

    Mexicaanse groentemix

    Geen kant-en-klare groentemix in de winkel? Stel de mix zelf samen uit maïs, sperziebonen, rode paprika, witte kool, prei en kidneybonen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    AldiPoppema
    0

    We hebben heel lekker gegeten, aanrader - 14 apr 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren