Authentieke Arawak barbecuesaus

    Authentieke Arawak barbecuesaus

    7keer bewaard
    15min


    23 personen hebben dit gemaakt

    Deze marinade uit het westen van India wordt al generaties lang gebruikt. De marinade is het lekkerst bij vis en wild, maar ik vind hem ook lekker bij kip en varkensvlees. De hoeveelheid chilipepers kunt u naar uw eigen smaak aanpassen. Ik vervang sinaasappelsap soms met marmelade voor een zoetere barbecuesaus.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 6 lente-uitjes, fijngesneden
    • 3 sjalotjes, fijngesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 theelepel gemberpoeder
    • 1 eetlepel pimentpoeder
    • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
    • 2 habanero chilipepers, fijngesneden
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • 1/2 theelepel nootmuskaatpoeder
    • 1 theelepel zout
    • 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
    • 100 ml vers sinaasappelsap
    • 100 ml appelazijn
    • 4 eetlepels rode wijn
    • 4 eetlepels sojasaus
    • 4 eetlepels plantaardige olie
    • 1 eetlepel melasse

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. In een middelgrote kom alle ingrediënten goed mengen, afdekken en 1 uur laten staan. Voor gebruik nogmaals doorroeren en vis of vlees minstens 1 uur in de saus laten marineren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren