Indiase bloemkoeken

    Indiase bloemkoeken

    1keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Indiase bloemkoeken gevuld met een kruidig groenten- en gehaktmengsel. Bij ons thuis noemen we ze Indiase Tipeddy's.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1/2 pak witte bloem
    • water
    • beetje zout
    • 1 ei
    • Voor de vulling
    • 400 gr gehakt (of quorn vega gehakt)
    • 2-3 uien, gesnipperd
    • 8 tomaten
    • 1 kleine prei
    • 1 teen knoflook, fijngesneden
    • ketchup
    • peper en zout, naar smaak
    • snufje paprikapoeder
    • snufje hete kerriepoeder
    • scheut ketjap manis

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Doe de bloem in een kom, voeg water toe en kneed het geheel. Water toevoegen tot het deeg dik genoeg is om uit de rollen tot ongeveer 4 plakken deeg.
    2. Bak in een anti-aanbakpan met een beetje olie en blijven keren!!
    3. Vervolgens de groenten en het gehakt met de kruiden bakken tot het gehakt gaar is en de groenten zacht.
    4. De vulling tussen de bloemkoeken doen en serveren.

    Tip

    Serveer de bloemkoeken eventueel met een lekkere Indiase chutney.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren