Babi Pangang voor 2

    Babi Pangang voor 2

    2keer bewaard
    1uur


    3 personen hebben dit gemaakt

    Babi pangang recept voor twee personen. Ik maak het meestal met varkensvlees, maar soms ook met kipfilet.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 250 gr varkensvlees (of kipfilet)
    • 1 1/2 ui, gesnipperd
    • knoflookpoeder of verse knoflook
    • 1/2 theelepeltje sambal oelek
    • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
    • 2 1/2 eetlepel ketjap
    • 1/2 blikje tomatenpuree (of 2 eetlepels ketchup)
    • 1/2 maggieblokje
    • 1/2 eetlepel keukenstroop
    • 200 gr rijst (voor 2 personen)
    • maizena (of eventueel allesbinder)
    • boter of olie, om in te bakken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Het varkensvlees in stukjes snijden en bruin braden in een beetje boter of olie. Ondertussen de rijst opzetten en gaarkoken volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    2. De ui snipperen in een kom, daardoor bruine suiker, sambal, knoflook en ketjap roeren. Als het vlees gaar is, het mengsel uit de kom bij het vlees in de pan voegen en doorroeren. 15 minuten zachtjes laten sudderen.
    3. Ondertussen het maggieblokje oplossen in 1/4 liter water en ook de tomatenpuree en stroop erin oplossen. Dit geheel in een pannetje aan de kook brengen en daarna bij het vlees voegen. Bind de saus tenslotte met maizena (eerst in een apart kommetje wat van de saus met de maizena binden en dan bij het vlees voegen).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren