Aardappel-salami taart

    Aardappel-salami taart

    1keer bewaard
    1uur15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een hartige taart met aardappel, salami en oude kaas. Makkelijk, lekker en snel klaar. Serveer de taart eventueel met een salade.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 pakje bladerdeeg, ontdooid
    • 350 gr aardappelen (geschild en half gaar gekookt)
    • 2 uien, gesnipperd
    • 200 gr salami, in stukjes
    • boter of olie, om in te bakken
    • 50 gr geraspte oude kaas
    • 50 ml melk
    • 3 eieren
    • slagroom of zure room, naar smaak (optioneel)
    • peper en zout, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Kook de aardappelen zo'n 10 minuten voor tot ze half gaar zijn gekookt. Afgieten, laten afkoelen en daarna de aardappelen in plakjes snijden.
    2. Verwarm de oven voor op 180°C.
    3. Bak de salami en de ui in een koekenpan met boter of olie.
    4. Vet een ovenschaal in met boter en bedek daarna met plakjes bladerdeeg. Daarna in laagjes de aardappel, kaas en het salami-uimengsel erin leggen. De taart afdekken met een saus van melk, eieren, kruiden en eventueel room.
    5. De taart in ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven gaar bakken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren