Zeer hartige taart

    Zeer hartige taart

    3keer bewaard
    1uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit is niet zomaar een hartige taart, maar een zéér hartige taart, want deze taart met broccoli, champignons, kaas en spekjes vult! Serveer de taart met een frisse salade.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 stronken broccoli, in roosjes
    • 250 gr champignons, in plakjes
    • 200 gr kaas (belegen of oude of brie)
    • 250 gr magere spekblokjes (of stukjes chorizo)
    • 4 a 5 eieren
    • 9 a 10 plakjes bladerdeeg
    • peper en zout, naar smaak
    • snufje kerriepoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Oven voorverwarmen op 180°C.
    2. Broccoli en champignons eerst koken, maar niet al te gaar. Laat uitlekken en in een kom opzij zetten.
    3. Vet een springvorm in met boter en bedek daarna met ontdooide vellen bladerdeeg.
    4. Ondertussen het vlees bakken en mengen met de broccoli en champignons. Maak een mengsel van de zure room, eieren en kruiden. Meng dit mengsel door de groenten.
    5. Vul de springvorm met de helft van de vulling, bestrooi met kaas. Voeg de rest van de vulling toe en bestrooi met de overgebleven kaas.
    6. Bak de taart in ongeveer 45 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren