Hartige taart vegetarisch

    Hartige taart vegetarisch

    8keer bewaard
    1uur


    23 personen hebben dit gemaakt

    Hartige taart met bladerdeegkorst en een vulling van broccoli, noten, feta, champignons en oude kaas.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 flinke stronk broccoli, in roosjes
    • handje walnoten, amandelen en/of cashewnoten
    • 150 gr fetakaas (40% vet)
    • 1 ui, grof gesneden
    • 1 bakje (kastanje)champignons
    • 1 bakje crème fraîche
    • 3 eieren
    • 1 flinke teen knoflook
    • zwarte peper, naar smaak
    • 1 theelepel groen kruid naar keuze (zoals peterselie, dille, italiaanse kruiden of oregano)
    • 1 pakje bladerdeeg
    • 1 zakje (ong 125 gr) oude kaas, of naar wens

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Kook de broccoli kort voor in een pan met lichtgezouten water. Zet apart.
    3. Vet een springvorm in met boter en bedek de bodem en randen met het ontdooide bladerdeeg.
    4. Bak de ui en de champignons in een koekenpan tot de ui glazig is en de champignons hun vocht hebben verloren. Schep dit mengsel in een grote kom en voeg de beetgare broccoli, noten en verkruimelde feta toe.
    5. Roer de crème fraîche en de eieren door elkaar in een aparte kom en voeg naar wens zout, peper, knoflook en kruiden toe.
    6. Vul de springvorm met de vulling, giet het eimengsel erover en bedek de bovenkant met de oude kaas.
    7. Bak de taart in ongeveer 45 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    2

    Ik vond het superlekker! Mijn man vond het een 10 waard. Van mijn schoonmoeder kreeg ik een 10 + voor dit gerecht. - 15 jan 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren