Natte appelcake

    Natte appelcake

    5keer bewaard
    1uur20min


    29 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept voor een smeuïge appelcake (ofwel natte appelcake) heb ik van een vriendin gekregen. Erg lekker is ie.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 appelcake

    • 175 gr suiker
    • 150 gr gesmolten boter
    • 3 eieren
    • 200 gr zelfrijzend bakmeel (gezeefd)
    • 1 pakje vanillesuiker
    • 4 appels, in stukjes (Goudreinetten)
    • kaneel, naar smaak
    • extra (vanille)suiker, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Vet een cakevorm in met boter en bestuif met bloem. Warm de oven voor op 165°C (gasovenstand 3 1/2 a 4).
    2. Schil de appels, snij ze in stukjes en bestrooi ze naar smaak met wat (vanille)suiker en kaneel. Zet opzij.
    3. Meng met een elektrische mixer de gesmolten boter samen met de 175 gr suiker en het zakje vanillesuiker. Klop er dan één voor één de eieren door.
    4. Voeg het gezeefde meel toe en meng dit er met een pollepel door.
    5. Meng het appelmengsel door het beslag en stort het beslag in de cakevorm.
    6. Bak de cake in ongeveer 1 uur gaar in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    SousouSdn
    van
    0

    - Gewaardeerd op - 21 mei 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren