Stamppot wortel, pompoen en rucola

    Stamppot wortel, pompoen en rucola

    5keer bewaard
    35min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijk recept voor stamppot met pompoen. Je kunt naar smaak de groenten langer roosteren in de oven, maar ik vind de stevige bite van de beetgare pompoen in combinatie met de aardappelpuree en rucola erg lekker. Ik serveer het met verse worst, rookworst zou ook kunnen.

    Ali Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 750 gr aardappels
    • scheut melk
    • klontje boter
    • peper en zout, naar smaak
    • 1 zak (400 gr) pompoenblokjes
    • 1 ui, gesneden
    • 250 gr winterwortels, in blokjes
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 75 gr rucolasla
    • 1 verse worst van de slager (of een rookworst)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal licht in met wat olijfolie.
    2. Kook de aardappelen in ruim water in ongeveer 20 minuten gaar. Maak er met melk en een klontje boter puree van. Breng op smaak met zout en peper.
    3. Terwijl de aardappels koken doe je de pompoen, wortel en ui in de ovenschaal. Besprenkel met 2 eetlepels olie. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven, ca. 15 minuten voor een knapperige bite, tot 25 minuten, als je iets de groenten wat zachter wilt hebben.
    4. Bak ondertussen de verse worst in boter in een braadpan bruin en gaar.
    5. Meng de geroosterde groenten door de aardappelpuree en schep tot slot de rucola erdoor. Eventueel nog wat zout en peper naar smaak toevoegen. Serveer met de worst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren