Ingemaakte olijven

    Ingemaakte olijven

    1keer bewaard
    10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Pittige, ingemaakte olijven die wel 3 weken goed blijven. Leuk om te maken en cadeau te doen!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 2 ons ingemaakte olijven

    • 2 ons zwarte olijven met pit
    • scheutje olijfolie
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 2 takjes tijm
    • 2 a 3 blaadjes laurier
    • 1 rode peper, zonder pitjes en half doorgesneden
    • 1 groene peper, met de pitjes en half doorgesneden
    • wat olijfwater

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:10min 

    1. Meng als eerste het olijfwater met de olie en roer dan de fijngesneden knoflook erdoor. Schep de olijven door dit mengsel.
    2. Voeg de tijm, laurier en half doorgesneden pepers toe. Bewaar het in een luchtdichte pot. Het blijft ongeveer 3 weken houdbaar buiten de koelkast. Zet de pot niet in de zon, maar op een koele, donkere plek.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren