Oosterse maaltijdsoep

    Oosterse maaltijdsoep

    2keer bewaard
    30min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een Aziatische pinda/kippensoep, die je snel en makkelijk in elkaar zet. In 30 minuten op tafel.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 prei, in dunne ringen
    • 200 gr winterpeen, met een kaasschaaf in dunne plakjes gesneden
    • 1 pot kippenbouillon met vlees
    • 1 teen knoflook, uitgeperst
    • 1 bekertje (125 ml) Bulgaarse yoghurt
    • 1 eetlepel maizena
    • 1 theelepel ketoembar
    • 1 theelepel gemberpoeder
    • 1/2 theelepel djinten
    • 2 eetlepels pindakaas met sesam (of gewone pindakaas en een scheutje sesamolie)
    • 2 eetlepels Chinese sojasaus
    • 2 theelepels sambal
    • 125 gr taugé
    • citroensap, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Zet een soeppan op middelhoog vuur en verwarm daarin de kippenbouillon. Voeg water toe (kijk op de pot hoeveel). Bak de wortel en prei een paar minuten met de knoflook in een koekenpan. Voeg de groenten toe aan de soep en laat 10 minuten zachtjes koken.
    2. Maak een papje van de yoghurt, kruiden, maizena, pindakaas, sojasaus en sambal. Roer door de soep.
    3. Voeg als laatste de taugé en het citroensap toe. Verwarm nog even goed door en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren