Japanse gevulde eieren

    Japanse gevulde eieren

    11keer bewaard
    20min


    20 personen hebben dit gemaakt

    Japanse gevulde eieren die lekker pittig zijn door de wasabi; snel klaar en erg lekker. Bereidingstijd: incl. kooktijd eieren 20 minuten.

    Maria123 Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 12 gevulde eieren

    • 6 eieren
    • 2 a 3 eetlepels wasabi-mayonaise van Calve (statube) of 2 eetlepels mayonaise met een flinke theelepel wasabi en een snufje knoflookpoeder
    • 2 theelepels Japanse sojasaus (of een snufje zout)
    • halve komkommer
    • evt. worteltje, kappertjes voor de garnering; niet perse nodig voor de smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Bereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

    1. Kook de eieren in 12 minuten hard, af laten koelen en pellen.
    2. Snij de eieren overlangs door, wip de dooiers in een wijde kom.
    3. Doe de wasabi-mayonaise erbij en 2 theelepels Japanse sojasaus.
    4. Prak de dooiers fijn met een vork en roer ze goed door de wasabi-mayonaise.
    5. Snij een stukje komkommer in luciferdunne reepjes (zaadjes eerst verwijderen) en bestrooi ze met wat zout.
    6. Leg de helften met de bolle kant naar beneden op een schaal, op slabladeren voor houvast óf snij een klein plakje van de bolle kant zodat het ei niet gaat glijden.
    7. Vul de helften met het dooiermengsel, garneer met een paar reepjes van de komkommer (wees gerust creatief; leg ze kruiselings op de vulling, of enkele sprietjes in waaiervorm enz).
    8. Eet smakelijk!! lekker op een sneetje (geroosterd) stokbrood, of bij de borrel.

    Tip

    Geen wasabi voorhanden? Mierikswortel is een uitstekende vervanger. Mengen met de mayo en proeven tot het op smaak is. Voor een echte blikvanger nog een paar flinterdunne reepjes wortel bij de komkommer, 1 of 2 kappertjes per half ei et voila, een kunstwerkje in no-time!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    jackie12345
    2

    Gegeten met de kerst als een eerste gang van een uitgebreid kerstmenu. - 25 dec 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren