Romige hangop

    Romige hangop

    1keer bewaard
    5uur30min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een basisrecept voor romige hangop en door het gebruik van slagroom zullen kinderen deze hangop ook kunnen waarderen. Je kunt deze verder zelf afmaken met bijvoorbeeld rode vruchten, walnoten en honing, boerenmeisjes of stoofperen.

    Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 liter volle yoghurt
    • 250 ml slagroom
    • 75 gram suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Extra tijd: 5uur  ›  Klaar in:5uur30min 

    1. Zet een vergiet of zeef in een grote pan of bekken. Leg een schone theedoek in de zeef en schenk de yoghurt in de theedoek.
    2. Dek het geheel af met folie en laat dit voor 4 tot 5 uur in de koelkast uitlekken.
    3. Als de yoghurt is uitgelekt schep je de uitgelekte yoghurt in een schaal.
    4. Klopt de slagroom met de suiker net stijf (niet te ver kloppen) en schep deze door de uitgelekte yoghurt.
    5. Vul de glazen of schaaltjes met een bodem van de hangop. Doe nu een laag vulling die je wilt gebruiken (rode vruchten, walnoten en honing, boerenmeisjes of gesneden stoofperen. Doe als laatste er nog een laagje hangop overheen.

    Tip

    Met hangop als basis voor een dessert kun je alle kanten op. Je kunt eindeloos combineren met fruit- en notenvullingen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren