Amandelcake met peer

    Amandelcake met peer

    1keer bewaard
    40min


    18 personen hebben dit gemaakt

    Dit is het recept voor amandelcake met peer van mijn grootmoeder. Het is ook lekker om kleine stukjes chocolade aan het beslag toe te voegen.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 perentaart

    • 100 gr boter, gesmolten
    • 100 gr suiker
    • 3 eieren
    • 50 gr gemalen blanke amandelen (of amandelmeel)
    • 150 gr bloem
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 3 peren
    • 20 gr geschaafde amandelen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Vet een bakvorm naar keuze in met boter en bestuif met bloem. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Smelt de boter en mix het door de suiker. Voeg één voor één de eieren toe, gevolgd door het amandelmeel en de bloem. Voeg de vanillesuiker toe en het bakpoeder. Mix een paar minuten tot een egaal beslag, zonder klontjes.
    3. Schil de peren en snijd ze in stukjes. Voeg de stukjes peer toe aan het beslag.
    4. Giet het beslag in de bakvorm.
    5. Bestrooi de taart met de geschaafde amandelen en bak de cake ongeveer 25 minuten in de oven. Niet veel langer, want dan blijft de cake smeuïg.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Marjel
    van
    1

    Goed recept en lekkere cake. Alleen iets langer in de oven gehad, zo'n 35 minuten en maar 2 peren gebruikt. - 18 dec 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren