Kaas en noten quiche

    Kaas en noten quiche

    3keer bewaard
    50min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Lekkere vegetarische quiche met een korst van bladerdeeg en een vulling van broccoli, champignons, noten en feta.

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 4 a 5 plakjes bladerdeeg
    • handje paneermeel
    • 1 stronk broccoli
    • 150 gr mix van hazelnoten, walnoten en amandelen
    • 1 bakje champignons, in plakjes
    • olie, om in te bakken
    • 4 eieren, geklutst
    • 1 kuipje kruidenroomkaas, op kamertemperatuur
    • scheutje melk
    • peper en zout, naar smaak
    • kerrie, naar smaak
    • kervel, naar smaak
    • peterselie, naar smaak
    • bieslook, naar smaak
    • 150 gr feta (40% vet), verkruimeld
    • handje geraspte kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een springvorm in en bedek de bodem en rand met het bladerdeeg. Strooi wat paneermeel over de bodem.
    2. Kook de broccoli even kort voor in een pan met water. Bak de champignons in een koekenpan met een scheutje olie tot de champignons hun vocht verliezen.
    3. Maak de vulling door de eieren los te kloppen en het kuipje kruidenroomkaas met het scheutje melk erdoor te roeren. Voeg kruiden toe. Voeg ook de gebakken champignons, voorgekookte broccoliroosjes, noten en verkruimelde feta toe. Giet de vulling in de springvorm.
    4. Strooi wat geraspte kaas over de bovenkant en bak de taart in ongeveer 20-30 minuten in de voorverwarmde oven gaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren