Groentesoep met omeletreepjes

    Groentesoep met omeletreepjes

    1keer bewaard
    40min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Groentesoep van voorgetrokken bouillon uit een pot (erg makkelijk!) met soepgroenten, vermicelli en kruidige omeletreepjes.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 pot runderbouillon met vlees (liefst van de COOP)
    • 3 potten water
    • 150 gr (1 zakje) soepgroenten
    • 1 ei
    • scheutje melk
    • peper en zout
    • bieslook, naar smaak
    • kerrie, naar smaak
    • selderij, naar smaak
    • 2 kleine of 1 grote teen knoflook, uitgeperst
    • 1 middelgrote ui, in ringen
    • 2 a 3 blokjes maggie, verkruimeld
    • stukjes maggieplant, versnipperd (optioneel)
    • 4 handjes vermicelli
    • scheutje aroma (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de bouillon zachtjes in een soeppan en voeg daarbij 3 potten water toe. Voeg de maggieblokjes en eventueel stukjes maggieplant toe.
    2. Kluts een omelet van het ei, melk, peper, zout, bieslook, kerrie en de selderij. Bak de omelet in een beetje olie en snij daarna in reepjes.
    3. Bak de ui in dezelfde pan (met weer een scheutje olie) met de knoflook zacht en lichtbruin. Voeg toe aan de soep samen met de soepgroenten.
    4. Roer de vermicelli door de soep en laat zachtjes koken tot de vermicelli zacht is geworden. Voeg als laatste de reepjes omelet toe en de soep is klaar om te serveren.
    5. Je kunt eventueel nog wat aroma toevoegen aan de soep of zout en peper om deze verder op smaak te brengen.

    Tip:

    Let op dat je de groenten en knoflook niet helemaal aan het begin in de soep doet, want dan worden ze te zacht.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren