Groentepakketje uit de oven

    Groentepakketje uit de oven

    1keer bewaard
    1uur30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dichtgevouwen kruidig en ietwat pittig groentepakketje met rundergehakt. De stoofgroenten worden samen met het gehakt verpakt in zelfgemaakt deeg (je kunt ook kant-en-klaar bladerdeeg gebruiken).

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 gr rundergehakt
    • 1 rode paprika
    • 1 groene paprika
    • 2 uien
    • 1/2 courgette
    • 250 gr champignons
    • 2 a 3 flinke tenen knoflook, uitgeperst
    • 5 tomaten
    • De smaakmakers
    • scheut tomatenketchup
    • scheutje worcestersaus
    • scheutje hot maggie
    • scheut ketjap asin & manis
    • schepje sambal
    • paprikapoeder, naar smaak
    • beetje chilipeper
    • beetje bieslook
    • beetje oregano
    • beetje basilicum
    • Voor het deeg
    • 200 gr bloem
    • water
    • 2 eieren
    • flink wat peper en zout
    • Voor de garnering
    • 125 gr geraspte kaas, naar keuze

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Vet een ovenschaal in met boter. Verwarm de oven voor op 190°C.
    2. Voor het deeg:

    3. Maak een deeg van de bloem, wat water, de eieren en flink wat peper en zout. Goed kneden en uitrollen tot een flinke, dunne lap. Als het deeg niet goed uitrolt, kun je het 30 minuten omwikkeld met plasticfolie in de koelkast leggen. Daarna rolt het makkelijker. De lap moet vrij groot zijn, omdat het straks met de vulling erin wordt dichtgevouwen.
    4. Voor de vulling:

    5. Bak het gehakt rul in een koekenpan met een beetje olie of boter.
    6. Groenten allemaal heel grof snijden en bij het rul gebakken gehakt doen; de champignons als laatste erbij doen. Op smaak brengen met alle kruiden en sausjes. Het geheel ongeveer 30 minuten laten stoven op een laag pitje met de deksel op de pan; regelmatig omscheppen.
    7. De ovenschotel:

    8. Leg de lap deeg in de voorbereide ovenschaal en schep de vulling erop. Vouw dicht, zodat sappen er niet uit lekken. Smeer het deeg in met een dun laagje olie en strooi er geraspte kaas over.
    9. Bak ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven op 190°C.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren