Maaltijdsoep met gehaktballetjes, orzo en boerenkool

    Maaltijdsoep met gehaktballetjes, orzo en boerenkool

    5keer bewaard
    30min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Deze stevige soep is vullend en gezond! Orzo is lekker in salades, maar ook in soep. En samen met fijngesneden boerenkool, balletjes gehakt en chilipoeder vormt dit een smakelijke soep, die snel klaar is! Genoeg voor 2 flinke porties.

    Chantal Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 350 gram half-om-half gehakt
    • 1 takje peterselie, fijngehakt
    • 1 grote teen knoflook, fijngesneden
    • 20 gram Parmezaanse kaas
    • zout en peper, naar smaak
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 ui, fijngesneden
    • 1 winterwortel, in hele kleine blokjes
    • 1/2 theelepel chilivlokken of cayennepoeder
    • 1,2 liter water
    • 1 kippenbouillonblokje
    • 170 gr orzo (graanvormige pasta)
    • 75 gram boerenkool, harde steel verwijderd en blad in reepjes
    • geraspte Parmezaanse kaas, om te serveren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Meng het gehakt met de peterselie, knoflook en 20 gram Parmezaanse kaas en peper en zout naar smaak. Meng goed door en draai er kleine balletjes van.
    2. Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de gehaktballetjes in 5 minuten rondom bruin (ze hoeven niet helemaal gaar te zijn, ze gaan nog in de soep). Haal uit de pan en zet apart.
    3. Verhit 1 eetlepel olie in een grote soeppan en bak hierin de ui en wortel 5 minuten tot ze zacht zijn. Voeg zout, peper en chilipoeder toe.
    4. Voeg dan het water toe en het bouillonblokje. Breng aan de kook en voeg dan de gehaktballetjes en de orzo pasta toe en laat 8 minuten zachtjes koken.
    5. Voeg de fijngesneden boerenkool toe en laat nog 2 minuten zachtjes koken. Proef en breng op smaak met zout en peper.
    6. Serveer de soep in kommen en strooi er wat geraspte Parmezaanse kaas overheen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Nanda
    van
    0

    Heerlijke soep! Er kan misschien zelfs nog wel wat water bij, als je de soep niet meteen opeet, de volgende dag is de soep namelijk veel dikker/voller, wel erg lekker trouwens! Ik heb kalkoengehakt gebruikt voor de gehaktballetjes. - 02 feb 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren