Spinazie met rijst en kaas

    Spinazie met rijst en kaas

    14keer bewaard
    1uur20min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Gevulde spinazie als zelfstandige maaltijd.

    Marco California, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 1 kg spinazie
    • 1/2 liter kokend water
    • een klontje boter
    • vers geraspte nootmuskaat
    • (eventueel) 1 theelepel komijn (djintan)
    • (eventueel) 2-3 eetlepels zemelen of paneermeel
    • 125 g rijst, wit of zilvervies
    • water om de rijst te koken (ca. 1/2 liter)
    • 125 g jonge kaas, bijvoorbeeld Maaslander, in blokjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Kook de rijst.
    2. Was de spinazie in een grote bak, bijvoorbeeld een afwasteil.
    3. Doe de spinazie in een grote pan, breng 1/2 liter water aan de kook in een fluitketel, giet het over de spinazie en zet die 12 minuten met deksel op hoog vuur.
    4. Roer af en toe in de spinazie. Als de pan niet groot genoeg is voor alle spinazie, voeg die dan later toe, de kokende spinazie slinkt snel.
    5. Giet de spinazie af en laat het even in een vergiet uitlekken.
    6. Snijd op een snijplank de spinazie wat kleiner en doe het in een kom.
    7. Meng er eventueel wat zemelen of paneermeel door om het vocht te binden, en een klontje boter en wat nootmuskaat, en een beetje komijn.
    8. Meng eerst de rijst en dan de in kleine blokjes gesneden kaas door de spinazie, doe het meteen op een bord.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren