Spaghetti met zalm in roomsaus

    Spaghetti met zalm in roomsaus

    30keer bewaard
    20min


    81 personen hebben dit gemaakt

    Er zijn van die recepten die je al jaren maakt. Spaghetti met zalm in roomsaus is er daar een van. Een heerlijk gerecht wat in ons huishouden na meer dan 10 jaar niet meer weg te denken is, waar ook veel vrienden zeer enthousiast over zijn een blijvertje!

    ampersandpieces Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 scheutje olijfolie
    • 1 ui
    • 200 ml witte wijn
    • 180 gr spaghetti (twee personen)
    • 200 gr MonChou (2 pakjes)
    • 250 ml slagroom
    • 300 gr gerookte zalmfilet
    • 1 bosje bieslook
    • peper
    • zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verwarm een grote sauspan of wok met een scheutje olijfolie.
    2. Snipper de ui en fruit deze kort in de olijfolie.
    3. Voeg de wijn toe aan de ui en laat zachtjes inkoken tot een smeuïg ui-mengsel.
    4. Kook ondertussen de spaghetti gaar (zie instructies van de verpakking).
    5. Snij de MonChou in klein blokjes en voeg deze met de slagroom toe aan de uien. Laat het op een laag vuurtje koken met af en toe roeren.
    6. Snij ondertussen de zalm in reepjes en de bieslook in stukjes van max. 1 cm. (Zet een klein beetje bieslook en wat stukjes zalm apart voor de garnering).
    7. Als de MonChou helemaal is gesmolten in de saus, voeg je de zalmreepjes toe en laat deze nog even 2 minuten mee koken.
    8. Op het laatste moment roer je de bieslook door de saus.
    9. Giet de spaghetti af en het gerecht is klaar om op te dienen.
    10. Verdeel de spaghetti over twee borden en schep de saus er ruim bovenop.
    11. Garneer met bieslook en een stukjes zalm.

    Tip

    Voeg aan het water van de spaghetti een scheutje olijfolie toe, dit helpt voorkomen dat de spaghetti aan elkaar blijft plakken. Voeg wat zout naar smaak toe aan het kookwater voor meer ziltere bite aan de spaghetti

    Bekijk dit op mijn blog

    www.ampersandpieces.com

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    7

    - Gewaardeerd op - 20 jan 2015

    ampersandpieces
    0

    - Gewaardeerd op - 06 jan 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren