Curry met gehaktballetjes

    Curry met gehaktballetjes

    2keer bewaard
    1uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een makkelijk te maken curry (madras) met gehaktballetjes, paprika en ui. Serveer met rijst en eventueel een frisse salade voor een heerlijke Indiaas geïnspireerde doordeweekse maaltijd!

    Arnold Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gram gehakt
    • gehaktkruiden, peper, zout, naar smaak
    • 1 eetlepel kokosolie
    • 1 paprika, in blokjes
    • 1 ui, gesnipperd
    • 2 volle eetlepels curry madras paste (bijvoorbeeld van Patak®)
    • 1 blikje (400 ml) kokosmelk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Meng het gehakt met de kruiden en draai er balletjes van.
    2. Verhit de kokosolie in een wok en bak hierin de paprika en ui even aan. Voeg de curry paste en kokosmelk toe en roer goed door. Breng aan de kook en voeg dan de rauwe gehaktballetjes toe aan de saus. Laat de saus met de balletjes ongeveer 40 minuten zachtjes sudderen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren