Koffiecake met fruit

    Koffiecake met fruit

    1keer bewaard
    1uur30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een eenvoudige cake met weinig ingrediënten die goed smaakt bij de koffie. Met dit recept maak je de bodem en vervolgens beleg je de cake naar wens met een laag bosvruchten of bijvoorbeeld abrikozencompote.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 cake

    • 90 gr boter, op kamertemperatuur
    • 140 gr bloem
    • 70 gr suiker
    • snufje zout
    • 1 losgeklopt ei (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 1uur rusten  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Meng alle ingrediënten door elkaar en laat het beslag een uurtje rusten. Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C en vet een springvorm in met boter en bestuif met bloem.
    2. Schenk het beslag in de springvorm en zet ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Maak de taart af door er een fruitvulling naar wens op te leggen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren