Blanke chilisoep met pintobonen

    Blanke chilisoep met pintobonen

    6keer bewaard
    2uur30min


    67 personen hebben dit gemaakt

    Chilisoep op basis van kipfilet gesudderd in chilipepers, groene en rode paprika, pintobonen, witte wijn, kruiden en specerijen.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 theelepel olijfolie
    • 4 kipfilets, in stukjes
    • grofgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 grote ui, fijngesneden
    • 6 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 3 groene chilipepers, ontlijst en fijngesneden
    • 1 groene paprika, fijngesneden
    • 1 rode paprika, fijngesneden
    • 1 bakje (200 gr) champignons, in schijfjes
    • 3 blikjes (400 gr) pintobonen, uitgelekt
    • 4 lente-uitjes, fijngesneden
    • 1 bosje verse peterselie, fijngesneden
    • 225 ml witte wijn
    • 2 pakjes (500 gr) kippenbouillon
    • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
    • 1 theelepel gedroogde tijm
    • 1 theelepel gedroogde oregano
    • 1 1/2 eetlepel gemalen komijn
    • 2 laurierblaadjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:2uur30min 

    1. In een grote pan op een matig hoog vuur de olijfolie verhitten en daarin de kip met zwarte peper bruin aanbraden. Ui, knoflook en chilipepers erdoor roeren en bakken tot de ui zacht begint te worden. Groene en rode paprika, champignons, bonen, lente-ui en peterselie erdoor roeren. Wijn en kippenbouillon erbij schenken, op smaak brengen met rozemarijn, tijm, oregano en komijn. Laurierblad toevoegen, de pan afdekken, het vuur laag zetten en 90 minuten laten sudderen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren