Lasagne van courgette

    Lasagne van courgette

    1keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een vegetarische lasagne met vega gehakt, tomatensaus, courgette en een knapperig korstje van extra belegen kaas. In plaats van lasagnebladen gebruik ik lagen in repen gesneden courgette. Er zit dus geen pasta in dit gerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 bakjes licht gekruid vegetarisch gehakt
    • 1 groot zakje geraspte extra belegen kaas
    • 1 zakje geraspte Parmezaanse kaas
    • 1 blik tomatensaus
    • 2 blikken tomatenblokjes
    • 3 courgettes, in lange repen
    • 2 rode uien, gesnipperd
    • 4 tenen knoflook, fijngesneden
    • 1 snufje cayennepeper
    • snufje Italiaanse kruiden
    • olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Bak het vegetarische gehakt, voeg na een paar minuten de stukjes rode ui toe en bak mee.
    3. Zet een schone pan klaar en bak daarin de knoflook goudbruin. Voeg de tomatensaus en blokjes toe en kruid de saus met de cayennepeper en Italiaanse kruiden.
    4. Snij de courgettes in lange plakken (of in kleine dikkere plakken als dat je voorkeur heeft) en bak de courgette in een beetje olijfolie op hoog vuur. Doe dit ongeveer 1 minuut.
    5. Zet een ovenschotel klaar en bouw de lasagne als volgt op: laag vega gehakt, tomatenaus, courgette, 1/3 van geraspte kazen, tomatensaus, vega gehakt, courgette, tomatensaus, rest van de geraspte kazen. Gebruik voor de toplaag vrij veel geraspte kaas.
    6. Bak de lasagne ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren