Griekse salade met vijgen

    Griekse salade met vijgen

    2keer bewaard
    55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heel erg lekkere salade uit Griekenland met o.a. bleekselderij, vijgen, olijven, feta en verse dille. Ik serveer deze salade graag bij mijn tomaten-linzensoep met wat ciabatta brood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 struik bleekselderij
    • 8 gedroogde vijgen
    • 20 ontpitte kalamata olijven
    • 100 gr schapenfeta, in blokjes
    • half bosje verse dille, grof gesneden
    • 1 sjalot, fijngesneden
    • Voor de dressing
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 6 eetlepels olijfolie
    • 2-3 eetlepels appel- of witte wijnazijn
    • zout en versgemalen peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 5min  ›  Extra tijd: 30min in de koelkast  ›  Klaar in:55min 

    1. Wel de vijgen 20 minuten in lauwwarm water. Dep ze droog en snij ze in stukjes.
    2. Schil de bleekselderij met een dunschiller en snij de stronken in dunne plakjes. Snij de rest van de ingrediënten in blokjes, stukjes of hak fijn. (Wacht eventueel met de feta in blokjes te snijden, want deze voeg je pas over een half uur toe).
    3. Maak een dressing van de fijngesneden knoflook, olijfolie, azijn en zout en peper.
    4. Meng de dressing in een kom samen met de selderij, vijgen, olijven en sjalot. Zet afgedekt 30 minuten in de koelkast.
    5. Schep vlak voor het serveren de fetablokjes en dille door de salade en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren