Pastaschotel 'rojo'

    Pastaschotel 'rojo'

    2keer bewaard
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een eenvoudige pastaschotel uit de oven die mijn tienerdochter zelfstandig kan klaarmaken. De tip van haar zusje is hoe meer kaas hoe beter.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 rode uien
    • 2 rode paprika's
    • 1 pak 3 kleuren pasta
    • 8 kleine tomaten (maar niet cherrytomaten)
    • 1/2 theelepel sambal, of naar smaak
    • Provençaalse kruiden, naar smaak
    • olijfolie
    • 1 zakje extra belegen kaas
    • 1 zakje Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Zet een pan met water op en kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    2. Bak de rode ui in een koekenpan en als ze een beetje bruin zijn, mag de paprika er ook bij. Na ongeveer 5 minuten bakken voeg je wat sambal en kruiden toe.
    3. Maak een pure tomatensaus van de 8 kleine tomaten. Snij de tomaten klein en bak ze in wat olijfolie. Voeg een scheutje water toe.
    4. Zet een ovenschotel klaar en voeg de pasta, ui en paprika toe. Verdeel de tomatensaus erover en mix alles met de Parmezaanse/belegen kazen.
    5. Zet het gerecht 10 minuten in de voorverwarmde oven.

    Serveertip

    Serveer dit gerecht bijvoorbeeld met een salade van cherrytomaatjes en avocado.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren