Verse Thaise loempia's

    Verse Thaise loempia's

    3keer bewaard
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze verse Thaise loempia's (vers betekent dat ze niet worden gefrituurd, maar met geweekte rijstvellen worden gemaakt) zijn een ware smaaksensatie!

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • taugé
    • 4 - 6 rijstvellen (van de Toko)
    • 1 bakje van 125 gr ijsgarnalen (AH duurzame vangst)
    • rucola sla
    • bosje Thaise koriander met wortel, gehakt (van de Toko)
    • 1 rood pepertje, zonder zaadjes en fijngehakt
    • 1 teen knoflook, fijngesneden
    • scheutje sesamolie
    • handje pinda's (katjang pedis, van de Toko), gecrushed
    • scheutje chilisaus (van de Toko, heet Thai sweet chili sauce)
    • vissaus, naar smaak
    • 1/2 limoen
    • scheutje ahornsiroop (of rietsuiker)
    • theelepeltje sambal Brandal (Koningsvogel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. De garnalen kort bakken in een scheutje sesamolie met het gehakte pepertje en de knoflook. Doe dit op laag tot middelmatig vuur.
    2. Vissausje maken met een scheut vissaus, scheutje ahornsiroop (of schepje rietsuiker) en sap van 1/2 limoen en een theelepeltje sambal. In een schaaltje doen.
    3. Handje pinda's in een vijzel stampen (niet te fijn).
    4. Rijstvel (stuk voor stuk!) even laten wellen in een bord met koud water. Daarna water afgieten en rijstvel vullen met een beetje rucola sla, klein beetje taugé, beetje koriander, beetje gebakken garnalen en een beetje gehakte pinda's.
    5. Loempia aan weerszijden omvouwen en vrij strak dichtrollen.
    6. Eet ze met een beetje vissaus en een beetje chilisaus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren