Snelle vega wokschotel

    Snelle vega wokschotel

    1keer bewaard
    15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Heerlijke, verse vegetarische wokschotel die in 10 minuten klaar is. Serveer met mie, bami, noedels of rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 bakje Quorn reepjes (van de AH)
    • scheut ketjap manis
    • scheut vega oestersaus (van de Toko)
    • theelepeltje sambal brandal (van de Toko)
    • beetje kokosboter of (sesam)olie
    • 4 a 6 bospenen, schuin in plakken gesneden
    • 1 grote paksoi, in repen gesneden
    • 1 flinke teen knoflook, gehakt
    • mie/bami/noedels of rijst voor 2 personen
    • beetje zeezout, naar smaak (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Bak de Quorn kort of hoog vuur in de kokosboter. Als je olie gebruikt, doe dit op middelmatig vuur.
    2. Zet het vuur laag en voeg sambal, ketjap en oestersaus toe. Laat het geheel even sudderen. Voeg voor meer saus een beetje water toe.
    3. In een andere pan op hoog vuur de wortel in kokosboter bakken (in olie op middelmatig vuur). Als de wortel al dente is, de witte delen van de paksoi en de knoflook toevoegen. Vuur lager zetten en blijven omscheppen (let op dat de knoflook niet aanbrandt!). Als de witte paksoi-stelen ook al dente zijn, het groene blad toevoegen en al omscheppend roerbakken.
    4. Ondertussen de bami al dente koken.
    5. Tenslotte de Quorn, groenten en bami samenvoegen in een grote pan of wok en nog even samen doorwarmen en omscheppen. Eventueel nog een beetje zout en sambal naar smaak toevoegen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren