Kipschotel met witte wijn en olijven

    (166)

    Voor dit recept zijn kippenbouten ook geschikt, maar de kooktijd is wat langer. Serveren met saffraanrijst of een krokant broodje met salade.


    162 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 8 kipfilets
    • zout naar smaak
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 4 teentjes knoflook, geperst
    • 1 laurierblad
    • 1/4 theelepel gedroogde tijm
    • 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
    • 4 tomaten, geschild en in vieren
    • 20 groene olijven gevuld met paprika
    • 300 ml droge witte wijn
    • 300 ml kippenbouillon

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Kipfilets met zout bestrooien. In een grote koekenpan op een matig hoog vuur de olie verhitten en daarin de kip in ong. 5 minuten per kant aanbraden. Knoflook, laurierblad, tijm en peper toevoegen en goed vermengen. Vervolgens tomaat, olijven, wijn en bouillon erdoor roeren.
    2. Het vuur laag zetten en in een open pan 45 minuten laten sudderen tot de kip gaar is en het vleessap helder. Knoflook en laurierblad verwijderen en serveren.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (166)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    van
    0

    Prima recept, eenvoudig ,snel en overheerlijk  -  11 dec 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 8 collecties