Gevulde courgette (vegetarisch)

    Gevulde courgette (vegetarisch)

    3keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ovenschotel van gevulde courgette, gevuld met een Italiaanse tomatensaus met vegetarische spekjes en bestrooid met geraspte kaas. Ik serveer 1,5 gevulde courgette per persoon, maar voor grote eters kun je ook 2 courgettes per persoon rekenen.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 3 kleine courgettes, doormidden gesneden
    • Italiaanse kruiden, naar smaak
    • 1 bakje vega spek
    • 1 zakje geraspte belegen kaas
    • 1 zakje geraspte Parmezaanse kaas
    • 4 tenen knoflook, fijngesneden
    • 2 chilipepertjes, zonder zaadjes en fijngesneden
    • 1 blik tomatenblokjes
    • olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Vet een ovenschaal in met een scheutje olijfolie en verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Snij de courgettes doormidden en haal de zaadgedeeltes eruit. Kook de courgettes ongeveer 5 minuten in een pan met ruim water.
    3. Bak de vegetarische spekjes in een kleine koekenpan met een beetje olie.
    4. Bak in een grotere koekenpan de knoflook en pepertjes in een scheutje olie. Voeg het blik tomatenblokjes toe en laat 20 minuten op laag vuur zachtjes indikken. Giet op het eind nog wat olijfolie erbij.
    5. Leg de voorgekookte courgettes in een ovenschaal en vul ze eerst met spek en dan met tomatensaus. Bestrooi met de Italiaanse kruiden. Rasp of strooi er vervolgens de belegen kaas en Parmezaanse kaas overheen en bak ze in 20 minuten in de voorverwarmde oven gaar en bruin. Zet ze voor een lekker bruin korstje op het eind nog een paar minuten onder de grill.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren