Bloemkoolcurry met maiskoekjes en komkommerraita

    Bloemkoolcurry met maiskoekjes en komkommerraita

    1keer bewaard
    50min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    We noemen deze maaltijd van bloemkoolcurry met maiskoekjes en komkommerraita ook wel onze Verre Midden-Oosten maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor de bloemkoolcurry
    • basmatirijst voor 4 personen
    • 1 bloemkool, in kleine roosjes
    • 2 kleine uien, gesnipperd
    • 1 blik kokosmelk
    • half potje groene currypasta, of naar smaak
    • 6 eieren
    • zonnebloemolie
    • Voor de maiskoekjes
    • 1 klein blikje mais
    • sambal, naar smaak
    • maizena
    • peterselie, naar smaak
    • 2 tenen knoflook, uitgeperst
    • 2 eieren
    • peper en zout, naar smaak
    • Voor de komkommerraita
    • 1 teen knoflook
    • 1 komkommer, geschild en geraspt
    • 4 eetlepels yomio
    • 4 eetlepels yoghurt
    • zout en peper, naar smaak
    • 1/4 bosje dille, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

      Voor de curry:

    1. Kook de eieren hard. Zet de basmatirijst op en kook deze beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    2. De uitjes fijnsnijden en fruiten in zonnebloemolie. Groene curry erbij doen en meefruiten. Bloemkool in kleine roosjes erbij in de pan doen. Kokosmelk erbij met een beetje water. Pel de hardgekookte eieren en serveer ze heel in het gerecht.
    3. Voor de maiskoekjes:

    4. Mais met een stamper en vijzel een beetje pletten. 2 tenen knoflook fijnsnijden en mengen met sambal en de geplette mais. Op smaak brengen met peper, zout en peterselie.
    5. Klop de eieren los en voeg toe aan de mais. Goed mengen. Voeg vervolgens 6-8 eetlepels maizena toe aan het mengsel. Haal de maizena eerst door een zeef om klontjes te voorkomen. Vorm platte koekjes van het mengsel en bak ze in zonnebloemolie in een paar minuten aan beide kanten goudbruin.
    6. Voor de komkommerraita:

    7. Knoflook heel fijn snijden en de komkommer schillen en raspen. Yomio en yoghurt mengen met de komkommer en knoflook en op smaak brengen met dille, zout en peper.
    8. Serveer de curry met de maiskoekjes, raita en rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren