Kook de eieren hard. Zet de basmatirijst op en kook deze beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
De uitjes fijnsnijden en fruiten in zonnebloemolie. Groene curry erbij doen en meefruiten. Bloemkool in kleine roosjes erbij in de pan doen. Kokosmelk erbij met een beetje water. Pel de hardgekookte eieren en serveer ze heel in het gerecht.
Voor de maiskoekjes:
Mais met een stamper en vijzel een beetje pletten. 2 tenen knoflook fijnsnijden en mengen met sambal en de geplette mais. Op smaak brengen met peper, zout en peterselie.
Klop de eieren los en voeg toe aan de mais. Goed mengen. Voeg vervolgens 6-8 eetlepels maizena toe aan het mengsel. Haal de maizena eerst door een zeef om klontjes te voorkomen. Vorm platte koekjes van het mengsel en bak ze in zonnebloemolie in een paar minuten aan beide kanten goudbruin.
Voor de komkommerraita:
Knoflook heel fijn snijden en de komkommer schillen en raspen. Yomio en yoghurt mengen met de komkommer en knoflook en op smaak brengen met dille, zout en peper.
Serveer de curry met de maiskoekjes, raita en rijst.