Vegetarische boerenkoolschotel met brie

    Vegetarische boerenkoolschotel met brie

    1keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heerlijke vegetarische boerenkoolschotel uit de oven met gesmolten brie erin. Echt genieten!

    sannekookt Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 500 gr panklare boerenkool
    • azijn
    • 50 gr verse roomkaas
    • 200 gr roombrie
    • 2 tomaten
    • 400 gr aardappelblokjes uit een zak
    • 1 theelepel chilipoeder
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Zet een ovenschotel met een inhoud van ongeveer 1/2 liter klaar. Doe de boerenkool in een pan, voeg wat water, een scheutje azijn en zout toe en kook gaar in ca 25 min. Doe de boerenkool in de ovenschaal.
    3. Roer de roomkaas door de boerenkool. Voeg ook peper en zout toe. Strijk de bovenkant glad.
    4. Roombrie in dunne plakjes snijden en 1/3 daarvan als laag in de ovenschaal leggen. Tomaat in plakjes daarbovenop leggen. De aardappelblokjes erover verdelen (je kunt ze eerst voorbakken, indien gewenst). De ovenschotel afdekken met de rest van de plakjes brie en bestrooien met chilipoeder.
    5. 20 - 25 minuten in de voorverwarmde oven gaar laten worden.

    Tip

    Gebruik eventueel ook nog ui en paprika.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren